Aspire Global Svarar på Hoten om Stämning

Isabel Eriksson - 04-10-2019

Aspire Global tar sig an ombudsmannen Aspire Global har beslutat att gå emot Konsumentombudsmannen. iGaming-plattformen slår tillbaka när det visat sig att KO tänker gå till rätten med en utav deras dotterföretag, AG Communication.

Det är Karamba Casino som står inför en kritisk efter påståenden har gjort om att sajten bryter mot landets lagar gällande Spel och Marknadsföring. Mer specifikt så handlar det om seriösa frågor gällande bonusar och gratisspinns som kan ha använts på ett olämpligt vis.

Anklagelser om  Vilseledande Reklam

KO har släppt ett meddelande gällande löften om bonusar och gratisspinns görs för att tvinga spelare att riskera stora summor med pengar, annars så förloras gratiskontanterna. Företaget erbjuder 2000 i bonusar och 100 gratisspinns, men det kräver också att spelarna investerar minst 70 000 kronor och det här beloppet ökar bara. Det här är tack vare att bonusen måste omsättas 35x inom 3 veckor och det finns endast 24 timmar att spendera gratisspinns.

Vidare så finns uppgifter om flera olika restriktioner endast tillgängliga i det finstilta. Det finns också en brist av varningar om att spelande är olagligt för den som är under 18 och ingen information finns för spelberoende eller var man får stöd. Pär Magnusson, processbiträde hos Konsumentombudsmannen, anger att det är troligt att spellagarna har brutits; både gällande hur erbjudandena används i reklam och gällande måtta.

Magnusson sa att kunderna lockas med dessa beten som inte kan användas till en fördel utan att spendera stora mängder med pengar. Han menar att det här är en risk för den som lider av spelproblem.

Tredje Gången för Global Aspire

Den här utvecklingen följer efter att AG Communications redan brutit mot lagstiftningen från Spelinspektionen två gånger sedan de fått sin licens i december förra året.

Det Maltaregistrerade bolaget fick först en varning samt böter på 3 miljoner. Det här var efter att man brutit mot reglerna kring självexkludering och inte infört Spelpaus.se, det nationella registret. Sedan fick man böter på 500,000 kronor efter att man brutit mot bonusreglerna.

Aspire Global Motsätter sig Fynden

Tsachi Maimon, VD hos Aspire Global, har svarat på nyheterna om denna potentiella stämning. Han säger att hans företag inte håller med om att någon del utav Spellagens regler kring marknadsföring har brutits.