Sista Månaderna För Microgaming Poker Network

Isabel Eriksson - 26-09-2019

MPN ska stängas ned 2020Efter nästan två årtionden av live spel, kontantspel, turneringar och mer, är det slutet av en era för Microgaming Poker Network (MPN). Den ledande leverantören tillkännagav att MPN kommer att stänga 2020.

Även om leverantören inte kan bekräfta ett exakt datum, har de sagt att stängningen troligtvis skulle ske i det andra eller tredje kvartalet. I ett meddelande förklarade Poker-VDn Alex Scott att alla rummen i nätverket är finansiellt stabila. Men, modellen passar inte längre leverantörens strategi för spelet. Spelare kan ta ut pengarna de satt in, om de väljer att göra det. Spelarnas pengar hålls separata från pengarna som används för driften.

Ny Era, Ny Strategi

Pokerns minskande intäkter har varit ett bekymmer för spelare, operatörer och andra industriaktörer i ett par år. Kategorin har konstant varit en av de sämre aktörerna jämfört med andra spelgenrer.

Det här är i skarp kontrast med den markanta populariteten och stora intäkter som kortspelet åtnjöt mellan 2003 och 2006. I ett försök att återuppliva spelet har leverantören talat med personal, hyrt konsulter och tagit in branschexperter. Processen resulterade i insikten att hela modellen måste göras om. Men, Scott insisterar att leverantören måste ta itu med ämnet med värdighet, då de vill att spelarna ska ha glada minnen av MPN.

För att uppfylla den önskan har leverantören valt att inte göra ändringar för tillfället. Live och kontantspel är tillgängliga och kampanjerna och turneringarna drivs fortfarande. Schemalagda evenemang så som Battle of Malta med en miljon euro garanterad, och Universal Championship of Poker kommer också att ske.

Blickar mot Framtiden

I ett meddelande säger Microgamings VD John Coleman att viktiga resurser, samt personal som arbetar med MPN, kommer att omfördelas i företaget. Han instämde också med Scott att leverantören inte ska dumpa Poker, utan vill istället försöka förbättra sitt erbjudande.

Men, trots de planerade ändringarna behöver spelare inte leta efter nya rum för att spela kort. Leverantören bekräftade att rummen har bekräftat att de kommer hitta nya Pokerleverantörer. För sin egen del är Microgaming fast beslutna att försäkra att övergången kommer vara sömlös.

Nätverket lanserades 2003 som Prima Poker, men döptes om i 2012. Det lanserade ett integrerat prestationssystem 2013, och var det första nätverket att erbjuda bord där spelarna kunde spela anonymt.